Over mij

Hola! ik ben Ineke.

Yoga geeft mij de energie, balans én rust die ik ook vind in de natuur. Het zuivert mijn lichaam en geest. Ik help jou die balans te ervaren door in je lijf te komen. Jouw pure zelf te (her)ontdekken in een staat van (innerlijke) rust.

MIJn verhaal

Altijd al een fan van ‘een gezonde geest in een gezond lichaam‘. Eerst door het beoefenen en coachen van gymnastiek tien jaar. Later kwam yoga in mijn leven. Het bracht rust in mijn Yang (actief) hoofd en lichaam. Ik combineer Yin (rust) & Yang (beweging) via yoga poses, meditatie, ademhalingsoefeningen en filosofie. Inspiratie voor een ‘pura vida’ vond ik tijdens mijn soloreis en vrijwilligerswerk in Latijns-Amerika. Omringd door natuur, warme mensen en een kleurrijke cultuur.

Educatie YOGA

In 2019-2020 volgde ik mijn Teacher Training Course (200u) bij Yogalife International. Inspirerende lezingen door Manoj en Sanjeev Bhanot over Hatha/Nidra yoga en filosofie zoals de Ashtanga van Patanjali.

Eind 2020 verdiepte ik mij in een Yin & Anatomie functionele opleiding (50u) bij The Fat Yogis. Gegeven door Marcel van de Vis Heil en Ehud Neuhaus, gebaseerd op hun geleerde inzichten bij Paul en Suzee Grilley.

In 2021 volgde ik een online Hormoonyoga cursus voor mezelf en inspiratie voor het lesgeven bij Ineke van Nieuwenhove, The Ocean in Me.

In 2022 specialiseerde ik mij tot Stress & Relaxatie coach bij Open Mind. Om je verder te begeleiden naar ‘in je lijf komen’ (en uit je hoofd).

Weetjes over mij

  • Ik ben geboren en getogen in Gent met een zuiderse ziel in mijn hart. Warme zonnige dagen en vrolijke kleuren – ook in mijn yoga outfits 😉 zijn mijn ding.
  • En alle schoonheid van moeder natuur. In het bijzonder vogels die oh zo vrij kunnen vliegen en zingen.
  • Ik mediteer ’s ochtends met Deepak Chopra maar wandelen brengt mij helemaal in de flow. Naast koken, dansen en zingen. Of dat alledrie samen in mijn keuken.
  • Liefst van al, bevind ik mij op de top van een berg. Ik visualiseer mijzelf eerder ‘walking on my mountain’ in de ‘downdog’. Over de houding: de ene dag een feest voor mijn lichaam, de andere een uitdaging voor mijn schouders.
  • In balanshoudingen zoals de boom voel ik mij helemaal thuis. Een voetje op de grond (stabiliteit) en de armen in de lucht (dromen en vrijheid).
  • Lesgeven is mijn passie. Ik deed het als kind aan vriendjes en later als gymnastiekcoach in mijn vrije tijd. Er volgde een specieke lerarenopleiding in de economie. Ook was ik educatieve medewerker op scholen. Als yogadocent komt nu alles samen: creativiteit en communicatie op en naast de mat.
  • Als een perfectioniste pur sang is mijn mantra: goed genoeg! Ook mijn yogalessen volgen dit mantra. Op zoek naar jouw comfy plekje in een houding.
  • Ik hou van bewegen, en zet ook graag figuurlijk de maatschappij in beweging naar een duurzame en faire wereld. Een wereld die mij oh zo boeit met andere culturen en talen waarvan ik er vier mondig spreek (NL, FR, EN en ES).
Trikonasa with happy yoga pants
Guatemala on top of Acatenango